از توالی اعداد چه می‌فهمیم؟

زنجیر سرنوشت شدت و ضعف و بلندی و پستی
در آسیاب‌های بادی تا وقتی که باد بوزد پره آسیا را به حرکت درمی‌آورد و پره‌ها به خُرد کردن گندم می‌پردازند و وقتی که باد قطع شود پره می‌ایستد.

از توالی اعداد که علاوه بر اعتقاد عامه حقیقت آن را هم تا حدود زیادی در زندگی خود تجربه کرده‌ایم چه استنباط می‌کنیم؟ این خود دلیل روشنی است که وقتی موجی برای راندن انسان یا راندن وقایع پیش می‌آید تنها در یک مورد اثر نمی‌کند بلکه تا موج باقی و تا اثر باقی است همچنان ادامه خواهد یافت.

در آسیاب‌های بادی تا وقتی که باد بوزد پرۀ آسیا را به حرکت درمی‌آورد و پره‌ها به خُرد کردن گندم می‌پردازند و وقتی که باد قطع شود پره می‌ایستد. دنباله‌گیری کار آسیاب که وابسته به حرکت باد است درواقع همان توالی اعداد موفقیت است و ایستادن پره همان رکود و شکست می‌باشد. این دو یک حال را دارند، با این تفاوت که بشر در وقایع زندگی خود برای حرکت موفقیت‌آمیزی که رانده می‌شود، مراحل و شماره‌هایی قائل می‌گردد و آن را موفقیت شماره یک، شمارۀ دو، شمارۀ سه و غیره می‌نامد و برای شکست و رکود خود نیز مراحلی تعیین می‌کند، ولی در مورد عمل پره‌های آسیاب یا بادی که کشتی شراعی1 را پیش می‌برد مراحل قائل نیست و آن را فقط باد و نبودن باد، کار و بیکاری، موفقیت و غیر موفقیت نامگذاری می‌کند. 

همین طور است نسبت به سایر امور طبیعی که در زندگی اثر می‌کند مثل باریدن باران برای زراعت یا نباریدن و خشکسالی، موفقیت عوامل دامداری یا برعکس مرگ و میر دام‌ها، توفیق در بازار کالای خود یا شکست در آن و انواع و اقسام این قبیل امور.

وقتی که با نظر تیزبین و موشکاف به همۀ این آثار و حالات می‌نگریم می‌بینیم چیزی جز همان بادی که پرۀ آسیا را به حرکت می‌اندازد نیست، یعنی درواقع همان سیّاله‌هایی است که همه چیز را می‌رانند.

پانویس ها

  1. بادبانی